Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Буковині на похороні полковника ЗСУ священник УПЦ (МП) обзивав ПЦУ «цирком»

    Спільнота в місті Сокиряни шокована висловами священника УПЦ (в єдності з МП_ Івана, який назвав українську Церкву “цирком” та “театром”. Його заяви були спрямовані на адресу священиків Помісної автокефальної Церкви, які виконували заупокійну молитву та читання Євангелія українською мовою над гробом полковника Миколи Борисовича Головатюка, покійного воїна.

    Про подію розповів отець Роман Грищук.

    Отець-капелан Назарій, який був особистим другом полковника, протягом останніх чотирьох років надавав духовну підтримку та опіку воїну. Капелани Збройних Сил України з числа священиків Помісної Церкви прийшли відповідно до запрошення родини та виконували молитви за упокій Миколи Борисовича на кладовищі біля його могили.

    У своїх заявах священник УПЦ МП негативно висловився про українську Церкву. Його слова викликали обурення серед громади, яка зазначила, що московський священник у минулому неодноразово відмовлявся хоронити українських Героїв.

    Священник ПЦУ каже, що «московські попи реально себе тут, на Сокирянщині, поводять, як “хазяєва жизні”» і запевняє, що так більше не буде.

    «Люди не сліпі, вони не вівці для стрижки! Вони отара Господня, яку ви, як пастирі Христові, мали би довести до Царства Христового, на своєму прикладі навчивши їх любити Бога і ближніх (в т.ч. через любов до своєї Батьківщини земної). А ви користувалися ними для наповнення власної кишені і заведення у кабалу русміра!
    За це доведеться відповідати! І перед Богом, і перед людьми!», – підсумував священник Роман.

    Найсвіжіше

    Популярне