Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Вони заміняють Христа, чи то патріархом Кірілом, чи Онуфрієм», – єромонах ПЦУ

    Єромонах Онуфрій з Православної Церкви України (ПЦУ) розповідає про використання “культу особистості” та проросійського тиску в Московському патріархаті.

    У свіжому інтерв’ю “Духовному Фронту України” він розкриває подробиці щодо заміщення Христа і Церкви представниками Московського патріархату.

    Єромонах Онуфрій вказує на те, що в Московському патріархаті існує тенденція заміняти Христа та Церкву на окремих осіб, будь то патріарх Кіріл або митрополит Онуфрій, а також місцеві архиєреї. Він стверджує, що це створює культ особистості, де представники Церкви виступають як замінники Христа.

    «… заміняють саме Христа, заміняють саме Церкву. І чомусь подають це парафіянам і взагалі всім, що виклик на допит того чи іншого єрарха є викликом на допит самого Господа Ісуса Христа», – пояснив єромонах ПЦУ Онуфрій.

    Щодо Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП), єромонах Онуфрій зауважує, що спостерігається обмеження в діяльності священників, які мають проукраїнську позицію. Зазначається, що таким священникам накладають заборону на служіння вже через декілька годин після заяви про перехід до ПЦУ. Водночас митрополити, які активно співпрацювали з російськими окупантами і відвідали Росію, отримують дозвіл на відправлення Богослужіння, на діяльність, ніби надіславши деякі прохання.

    “Ми ж всі бачимо, як проукраїнських священників, чи священників, які перейшли до ПЦУ, заборона йде в служінні за дві-три години, але є цілі митрополити-колаборанти, котрі з росіянами поїхали в Росію, але чомусь їм дали відпускні грамоти, ніби вони писали якісь прохання.”, – ділиться отець.

    Такі свідчення єромонаха Онуфрія розкривають внутрішні процеси та проросійський тиск, які спостерігаються в УПЦ (МП). Вони ще раз підкреслюють важливість незалежності та свободи Православної Церкви України і відділення УПЦ (МП) від РПЦ.

    Нагадаємо, архімандрит ПЦУ Авраамій відвідав бійців ЗСУ поблизу лінії зіткнення з агресором. Також паломники УПЦ США зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне