Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Вселенському Патріархаті відбулася конференція «Трансатлантична політична мережа з релігії та дипломатії»

    Виклики, з якими стикається Православна Церква в сучасному глобалізованому світі, необхідність припинення будь-якої війни та збереження миру, а також важливість діалогу як єдиного засобу вирішення суперечок, були серед питань, які згадав у своїй промові Вселенський патріарх Варфоломій.

    Цю промову Його Всесвятість виголосив у четвер, 1 червня, на початку дводенної конференції, організованої в Константинополі під егідою Вселенського Патріархату під назвою «Трансатлантична політична мережа з питань релігії та дипломатії», повідомляє Orthodox Times.

    У перший день у конференції взяли участь дипломати та викладачі університетів США, Канади та багатьох європейських країн. Крім того, старійшина митрополит Халкідонський Еммануїл виступив із промовою та зазначив про важливість міжхристиянського, міжрелігійного діалогу та відповідних ініціатив Вселенського Патріархату.

    Архиєпископ Тіатирський і Британський Микита разом із видатним доктором Елізабет Продрому згадали зусилля Православної Церкви щодо вирішення міжнародної проблеми торгівлі людьми та сучасного рабства та ініціативи Вселенського Патріархату щодо підвищення обізнаності. Великий Еклезіарх Аетій, Директор Особистої Патріаршої Канцелярії, послався на правовий статус Вселенського Патріархату.

    У п’ятницю делегати відвідали монастир Пресвятої Трійці в Халках, де розташована історична Богословська Школа Вселенського Патріархату, і мали можливість отримати інформацію про її історію та внесок у Богословські листи від єпископа Касіяна Аравіссос, ігумена монастиря.

    Найсвіжіше

    Популярне