Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Швеції церковники обговорювали війну в Україні та єдність ЄС

    У другій половині дня 30 травня представники різних християнських Церков зустрілися з Міністром охорони здоров’я, соціального забезпечення та у справах релігій Швеції паном Якобом Форсмедом у його офісі в Стокгольмі.

    Пан Форссмед відповідає за питання, пов’язані з релігійними громадами, соціальним забезпеченням, спортом та молоддю, включаючи громадське здоров’я, охорону здоров’я, догляд за людьми похилого віку та підтримку людей з обмеженими можливостями, передає “fosfanariou“.

    У зустрічі з паном Форсмедом взяли участь

    (а) від імені Конференції Римо-Католицьких Єпископів Європи (COMECE) – пан Маріано Крочіата, Єпископ Латинської Америки (Президент COMECE), кардинал Андерс Арбореліус, Кардинал Стокгольму Алессандро Кальканьо;

    б) від імені Християнської Ради Церков Швеції – пані Софія Камнерін (генеральний секретар Ради) та Ян Еккердал (асоційований член Ради)

    в) від імені Конференції Європейських Церков (КЄЦ), єпископ Шведський Клеопа (Вселенського патріархату), та владика Ян Еккердаль, член Ради й інші.

    Вищезгадані учасники спочатку зібралися в штаб-квартирі шведського агентства SENSUS, де обговорювали такі питання:

    1) Соціальна інтеграція. COMECE і КЄЦ підтримують процес затвердження Пакту ЄС про міграцію та притулок, спрямованого на сприяння солідарності та взаємній відповідальності між країнами-членами ЄС, беручи до уваги відповідні потреби та особливості кожної держави.

    2) Єдність ЄС. КЄЦ та COMECE докладають спільних зусиль для утвердження справедливості, миру та співпраці між європейськими народами, а також різними соціальними групами та релігіями в Європі.

    3) Війна в Україні. КЄЦ та COMECE шукають життєздатне вирішення цього конфлікту, засноване на діалозі, що забезпечить “справедливий мир” з повною повагою до міжнародного права.

    4) Стале майбутнє. КЄЦ та COMECE вітають той факт, що шведське головування в Раді ЄС проголосило питання енергетики пріоритетним, і підтримують зусилля, спрямовані на виконання нашого обов’язку перед майбутніми поколіннями шляхом прискорення досягнення довгострокової мети відмови від викопного палива та зменшення вразливості щодо енергетичних ресурсів.

    Опісля відбулася зустріч з представниками шведських ЗМІ та міністром Форсмедом.

    Від імені патріарха Варфоломія митрополит Клеопа вручив міністру примірник англомовного дослідження “Говорити правду в любові”, а також передав найтепліші вітання патріарха зі вступом на посаду міністра.

    Міністр публічно подякував патріарху Варфоломію за його побажання і подарунок, а також запевнив учасників зустрічі, що, попередньо уважно вислухавши рекомендації та пропозиції представників КЄЦ та COMECE щодо вищезгаданих питань, шведський уряд, який наразі головує в Раді ЄС на ротаційній основі, вважає своїм пріоритетом продовжувати неухильно підтримувати ці питання.

    Нагадаємо, паломники УПЦ США зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм. Також вселенський патріарх Варфоломій благословив президента Вищої Церковної Академії Криту.

    Найсвіжіше

    Популярне