Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Відбувся офіційний візит митрополита ПЦУ до Швеції

    Митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, голова капеланської місії ПЦУ, з офіційним візитом відвідав митрополита Шведського і всієї Скандинавії Клеопу на кафедрі його митрополії в Стокгольмі.

    Владику супроводжував народний депутат України Олександр Ковальчук, повідомляє сайт Рівненської єпархії ПЦУ.

    Офіційний візит архієрея був присвячений  презентації виставки 12 арт-об’єктів проєкту ArtArmor, які акцентують увагу на боротьбі українського народу у війні за рідну землю.

    Також відбулося офіційне прийняття делегації з України в соборі Святого Юра в Стокгольмі, де митрополит Клеопа ознайомив гостей з історією собору та нещодавніми масштабними реставраційними роботами у ньому.

    Відбулося спілкування в Музеї еллінохристиянської спадщини, під час якого митрополит Іларіон розповів про сучасне становище в Україні, а митрополит Клеопа запевнив, що і Помісна Церква, і він особисто будуть і надалі підтримувати православних вірних з України, які знайшли притулок у Скандинавії.

    Також митрополит Клеопа виголосив привітання в Армійському музеї, передавши батьківські побажання та благословення Вселенського патріарха Варфоломія, а також провів екскурсію по виставці та  галереях музею.

    У своєму слові митрополит Клеопа зазначив, що: «наша Церква продовжуватиме надавати душпастирську підтримку на благо наших українських братів у потребі по всій Скандинавії. Я запросив Його Високопреосвященство знову відвідати Стокгольм і співслужити зі мною в соборі Св. Юра, де, окрім грецької та шведської, щонеділі читається молитва Господня та Нікейський Символ Віри українською мовою. Я повторюю свою обіцянку нашим українським братам, що всі парафії Священної Митрополії Швеції перебувають в їхньому розпорядженні для релігійних і культурних зібрань. Ми зібралися сьогодні ввечері в Музеї шведської армії, щоб відвідати виставку 12 оригінальних творів мистецтва, намальованих на бронежилетах і броні танків, які рятували життя солдатів. Я вітаю організаторів цієї унікальної виставки, яка посилає повідомлення надії та оптимізму в усіх напрямках, тому що вони нагадують нам про причину створення світу Триєдиним Богом і увіковічнення людського роду в часи миру, а не війни. Слова Вселенського Патріарха Варфоломія продовжують звучати правдою: “війна, яка ведеться в ім’я релігії, є війною проти релігії.” Ми молимося про негайне припинення бойових дій у ширшому регіоні, припинення вогню та справедливість для людей, які борються з відвагою та самопожертвою, щоб захистити свою територіальну цілісність».

    На завершення зустрічі  митрополит Клеопа та митрополит Іларіон обмінялися пам’ятними подарунками.

    Цей офіційний візит став свідченням єдності та підтримки між ПЦУ та Скандинавською православною церквою, особливо в час для України.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ у Тернополі вшанував Героїв Небесної сотні.

    Найсвіжіше

    Популярне