Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Християнина в Пакистані засудили до смертної кари за законом про богохульство

    Суд в Бахавалпурі, Пакистан, у вівторок виніс смертний вирок 22-річному християнину за необґрунтованим звинуваченням відповідно до законів країни про богохульство, повідомили джерела.

    Як передає, christiantoday.com Лазар Аллах Ракха, адвокат Номана Масіха, повідомив, що суд оголосив свій вирок в новій центральній в’язниці Бахавалпур в провінції Пенджаб, хоча обвинувачення не змогло надати доказів звинувачення в богохульстві, висунутого проти нього.

    “Я вкрай розчарований вироком, тому що не було абсолютно ніякої справи”, – сказав Ракха в інтерв’ю Morning Star News. “Проти Номана не було жодних доказів, і жоден зі свідків, яких викликала поліція, не зміг підтвердити звинувачення в богохульстві, висунуті проти нього”.

    Судовий процес над Масіхом завершився в січні, але суд неодноразово відкладав винесення вироку під різними приводами, сказав Ракха. Масіх був визнаний винним у богохульстві Мухаммеда, пророка ісламу, що передбачає обов’язкову смертну кару згідно зі статтею 295-С пакистанського закону про богохульство.

    “Незважаючи на стільки протиріч у цій справі, я не можу зрозуміти, чому суддя Бахавалпура Мухаммад Хафіз Ур Рехман засудив Номана замість того, щоб виправдати його”, – сказав Ракха. “Це вбивство правосуддя”.

    Найсвіжіше

    Популярне