Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Храм УПЦ (МП) у Мелітополі росіяни переобладнали у військову базу

    В окупованому Мелітополі росіяни облаштували свою військову базу просто на території Олександро-Невського собору, який є одним із двох кафедральних храмів Запорізької єпархії УПЦ (що в єдності з Московським патріархатом).

    Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 1 червня.

    «Російські терористи, нехтуючи законами міжнародного гуманітарного права, розмістили військову базу з технікою на території мелітопольського Олександро-Невського собору», – вказано у повідомленні.

    Крім того, у Мелітополі рашисти продовжують обладнувати під шпиталі цивільні установи, оскільки несуть на полі бою значні втрати особового складу. Новою такою локацією у місті став дитячий санаторій, де зараз перебувають на лікуванні більше 200 окупантів із пораненнями різного ступеня важкості.

    Довідково: Олександро-Невський собор (або собор святого князя Олександра Невського) є головною церквою Мелітополя. Він також є одним із двох кафедральних храмів Запорізької єпархії УПЦ (МП).

    Церкву спорудили у 1884 році як вірмено-григоріанський храм, однак після революції 1917-го її закрили. З 1941 році в ньому діє УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне