Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Присланий з підмосков’я архієрей РПЦ провів першу службу на Запоріжжі

    28 травня єпископ Московського патріархату Лука (Волчков) провів перше богослужіння в кафедральному соборі Різдва Христового Бердянської і Приморської єпархії, що нещодавно була анексована Московською патріархією.

    Перед собором єпископа зустрічали десятки вірян і священники. Після літургії єпископ Лука причастив жителів міста Бердянськ, які прийшли на службу, передають роспропагандисти, повідомляє Духовний Фронт України.

    “Сьогодні знаменний день і особисто для мене, і для всієї Бердянської і Приморської єпархії, сьогодні була відслужена на цій землі благословенній перша божественна літургія. <…> “, – сказав Лука, якого московський патріарх Кіріл прислав із під Москви на Запоріжжя, користуючись тимчасовою окупацією Бердянська.

    Лука каже, що призначений в Бердянськ замість архієрея УПЦ (МП)”у відповідь на прохання кліру і мирян єпархії”.

    Окупант в рясі висловив задоволення містом і попросив “молитися за патріарха Кіріла”.

    16 травня синод РПЦ анексував Бердянську єпархію УПЦ (МП), архієрей якої, за версією УПЦ (МП) перебуває на “лікуванні”. Керуючим єпархією РПЦ самочинно призначила єпископа Бронницького Луку, вікарія патріарха Московського.

    Духовний Фронт України вже писав, що через анексію Бердянської єпархії, у ПЦУ заявили про відсутність незалежності в УПЦ (МП). До того ж Синод УПЦ (МП) проігнорував анексію РПЦ своєї єпархії в Бердянську. Чи проігнорує УПЦ (МП) служіння архієрея РПЦ на території своєї єпархії без благословення Онуфрія, що є порушенням канонів? Це ж рейдерське захоплення, чи це для УПЦ (МП) “інше”?

    Єпископ РПЦ Лука (Вовчков)

    Найсвіжіше

    Популярне