П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Через анексію Бердянської єпархії, у ПЦУ заявили про відсутність незалежності в УПЦ (МП)

    Митрополит Олександр заявив, що УПЦ (в єдності з МП) повністю залежить від Російської Православної Церкви і патріарха Кіріла. Він зазначив, що спроба заборонити кількох священників єпархіальним архієреєм УПЦ (МП) Єфремом була анульована Москвою, що свідчить про відсутність незалежності УПЦ (МП).

    «Як так трапилось, що священників, які звернулися, заборонив владика Єфрем у служінні. В Москві сказали, що ця заборона є нікчемною. Синод буцімто митрополита Онуфрія прийняв рішення про заборону цих священників, але не висловився про саму анексію патріархом Кирилом Бердянської єпархії. В такому випадку, ми можемо зробити прямий висновок, що ніякої незалежності в цієї структури немає, а це є, так як ми і говорили. Це сукупність єпархій Російської Православної Церкви на території держави України, де патріарх Кирило Гундяєв, розпоряджається як своєю власністю. Сьогодні хочу роблю так…сьогодні заберу, завтра віддам», – сказав митрополит Олександр в ефірі 5 каналу.

    Митрополит стверджує, що патріарх Кіріл поводить себе як абсолютний господар в українських єпархіях і приймає рішення на свій розсуд. УПЦ (МП) мовчки на це спостерігає.

    «Тобто ніякого регламентування взаємовідносин між Києвом і Москвою ми не спостерігаємо. Кирило (Гундяєв) веде себе, як повноправний хазяїн. Що і варто було довести», – підсумував єрарх ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України писав, що Синод УПЦ (МП) проігнорував анексію РПЦ своєї єпархії в Бердянську.

    Найсвіжіше

    Популярне