Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині реставрують унікальну дерев’яну церкву

    У 2023 році з обласного бюджету передбачили 3,6 млн грн на реставрацію пам’ятки архітектури, ще 1 млн грн виділили на реставрацію стінопису цієї унікальної церкви. Мова йде про дерев’яну церкву святого Архистратига Михаїла, що розташована у селі Ісаї на Самбірщині. Вона є пам’яткою архітектури національного значення.

    Про це повідомили у пресслужбі Львівської військової адміністрації, передає 032.ua.

    Архітектурний об’єкт є однією з найстаріших збережених дерев’яних церков Карпатського регіону. Знаходиться в центрі села та є перлиною сакральної архітектури, зведена майстрами в традиційному бойківському стилі.

    У 2018 році храм набув статус аварійного об’єкта, тоді ж розпочали його порятунок. Упродовж 2018-2021 років реставрували дах і куполи храму. Департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА отримав дозвіл на проведення реставраційних робіт на пам’ятці у Міністерства культури та інформаційної політики України.

    Станом на зараз, підрядна організація розпочала виконання реставраційних робіт. А проєктно-кошторисна документація стінопису храму проходить експертизу.

    У 2023 році в обласному бюджеті передбачили 3,6 млн грн на реставрацію пам’ятки архітектури, ще 1 млн грн виділили на реставрацію стінопису цієї унікальної церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне