Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Китаїзація церкви в Гонконгу: Китайський уряд звертає свою увагу на духовність

    Гонконг продовжує інтеграцію з Китаєм, а цього разу церква стала центром уваги. Президент Китайської християнської ради Ву Вей та протестантський пастор Церкви Трійці Сюй Сяохун прибули до Гонконгу з метою проведення “Семінарів з китаїзації християнства” і проведення роз’яснювальної роботи з місцевим духовенством.

    Про це повідомляє c4u.org.ua

    “Китаїзація” або “Сінізація” церкви передбачає включення ідеології Компартії Китаю у принципи роботи та віровчення церкви. Під час заходів гості з Китаю намагалися переконати священнослужителів та пасторів Гонконгу у необхідності “китаїзації” церкви та отриманні легального статусу. Метою такої “китаїзації” є підпорядкування церкви партії.

    Більшість населення Гонконгу не поділяє цінності та методи комуністичного уряду Китаю, як свідчать масові протести, які відбулися у 2019 році. Однак протести були придушені, а обмеження, введені через пандемію, унеможливили активну боротьбу за самостійну політику. Пекін нав’язав свій політичний порядок денний та обмежив свободу вибору в Гонконгу.

    Процес “китаїзації” церкви почався на материковому Китаї у 2019-2021 роках, коли було надано легальний статус лише тим церквам, які відповідають китайській пропаганді. Ця політика спрямована на суворий контроль і моніторинг релігійних груп.

    Найсвіжіше

    Популярне