Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Архієрейський Собор ПЦУ ствердив важливі рішення щодо управління та календаря

    Учора відбувся Архієрейський Собор Української Православної Церкви, який став важливою подією для Церкви. Після плідної праці та братнього обговорення представники українського духовенства прийняли значущі рішення, спрямовані на зміцнення і розвиток ПЦУ.

    Про це  йшлось під час проповіді митрополита Епіфанія.

    Одним із важливих рішень, що було ухвалено, є положення про управління, яке доповнює діючі статутні документи ПЦУ. Це додає нові елементи до їхнього функціонування та відповідає реальності життя Церкви.

    Крім того, Собор прийняв рішення щодо нового календаря. Це рішення є відповіддю на потребу як самої Церкви, так і українського народу. Воно є символом єднання з більшістю Православних Церков, але зберігає внутрішню свободу для тих, хто не бажає приймати новий календар проти своєї волі.

    «Положення про управління доповнює наші діючі статутні документи, додаючи до них те, що є реальністю нашого життя, чим ми жили і як керувалися від часу Об’єднавчого Собору. А рішення про новий календар є відповіддю на потребу і Церкви, і українського народу, серед якого ми несемо своє служіння. Через це рішення ми зміцнюємо свою власну ідентичність, єднаючись у цьому символічному питанні календаря з більшістю Православних Церков, але зберігаючи внутрішню свободу і не примушуючи нікого приймати нове супроти волі», – сказав митрополит Епіфаній.

    Митрополит Епіфаній, Глава Української Православної Церкви, висловив свою вдячність всім учасникам Собору за конструктивну дискусію та згоду, яка виявилася в прийнятих рішеннях. Він також підкреслив, що ці рішення покликані сприяти подальшому зміцненню єдності та духовного зростання ПЦУ.

    «Я хочу сердечно подякувати вам, дорогі владики, за плідну працю. Ми обговорювали наші рішення, вислуховували різні думки та дискутували – не заради того, щоби сперечатися, але в дусі того, про що каже апостол Павло: «Повинна бути між вами і розбіжність думок, щоб виявилися серед вас досвідчені» (1 Кор. 11:19). Ми працювали і спілкувалися для того, щоби знайти кращі рішення – і віримо, що плоди нашої праці принесуть багато користі повноті Помісної Церкви», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    ПЦУ планує провести повноцінний Помісний Собор через два місяці в Києві, щоб оновити й зміцнити Церкву наступні п’ять років.

    Найсвіжіше

    Популярне