Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Кличко відповів на петицію киян про землю для УПЦ (МП)

    Міський голова Києва Віталій Кличко у четвер, 18 травня, відповів на петицію мешканців столиці щодо скасування права Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) на користування земельними ділянками в місті.

    У своїй відповіді Кличко зазначив, що підтримує петицію, “враховуючи повномасштабне вторгнення РФ і триваючу широкомасштабну збройну агресію на території України, а також актуальний суспільний запит”, повідомляє DW.

    За його словами, нині триває робота щодо інвентаризації земельних ділянок, переданих в оренду або користування організаціям, які пропагують чи заперечують факт військової агресії РФ та несуть загрозу національній безпеці України. “На розгляд Київської міської ради вносяться та Київською міською радою розглядаються рішення про відмову у наданні земельних ділянок зазначеним релігійним організаціям”, – наголосив Кличко.

    Втім, за його словами, “додатковою підставою” для припинення договорів оренди стане ухвалення Верховною Радою законопроєкту №8371, яким унеможливлюється діяльність “релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України, в державі, яка здійснює збройну агресію проти України”.

    “Після прийняття Верховною Радою зазначеного законопроєкту, орендодавці земель комунальної власності територіальної громади Києва будуть вживати заходів щодо розірвання договорів оренди з УПЦ на підставі нової норми законодавства”, – наголосив Кличко. Київрада двічі зверталась до парламенту, уряду та Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України з цього питання, однак поки відповідні законодавчі акти не ухвалені, поскаржився київський міський голова.

    Найсвіжіше

    Популярне