Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мелітополі окупанти перетворили захоплений Дім молитви на свою адміністрацію

    Тимчасово окупований Мелітополь, місто в Запорізькій області, після окупації зазнало змін, особливо у сфері релігійних споруд. Раніше відома як світлий Дім молитви церкви “Благодать”, будівля тепер “звільнена” в результаті окупації та війни.

    Замість того, щоб служити місцем для духовного збудування та молитви, ця будівля тепер використовується як адміністративне приміщення окупаційної влади. Світлі та радісні кольори, які колись прикрашали його стіни, змінилися на темні та засмучені кольори, які нагадують про війну, що відбувається. На фронтоні розміщені портрети окупантів та воєнних злочинців, повідомляє “Слово про слово”.

    Відзначимо, що хрест, символ християнства, був видалений з цієї будівлі. Це дія, яка в Росії вважається образою релігійних почуттів віруючих і є кримінальною за їхнім кримінальним кодексом.

    Зміни в Домі молитви в Мелітополі після приєднання до Росії стали знаковими. Цей інцидент є прикладом того, як релігійні приміщення та символи можуть бути змінені або знищені в результаті політичних та військових дій.

    Зміни, що відбулися в Мелітополі, викликають занепокоєння серед місцевого населення та міжнародної спільноти. Не дивлячись на виклики, містяни продовжують вірити у швидку деокупацію і повернення церковного майна її законним власникам.

    У вересні 2022 року російська окупаційна влада закрила ще одну євангельську протестантську церкву – “Благодать”. Прямо під час піснеспівів озброєні люди увірвалися до зали, зірвали богослужіння, переписали присутніх, кількох служителів затримали.

    Найсвіжіше

    Популярне