Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мелітополі окупанти захопили ще одну протестантську церкву

    У Мелітополі Запорізької області російська окупаційна “влада” в неділю, 11 вересня, закрила ще одну євангельську протестантську церкву – “Благодать”. Прямо під час піснеспівів озброєні люди увірвалися до зали, зірвали богослужіння, переписали присутніх, кількох служителів затримали.

    Про це повідомив голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук.

    Так як велася пряма трансляція, все, що відбувалося, навіть встигли побачити глядачі в онлайні.

    Раніше – у серпні – були захоплені будівлі ще двох великих церков і відповідно припинено богослужіння:
    1. “Слово життя”, будівля віддана під місцеву “міліцію” та інших силовиків. Пастор цієї церкви Дмитро Бодю у березні був заарештований, кілька діб провів під замком. Після звільнення одразу виїхав із міста, проте богослужіння ще тривали. Тепер уже нема.
    2. Мелітопольська Християнська Церква – найбільша громада у місті, харизматичного штибу. Пастор – Віктор Сергєєв. Жахати почали відразу в березні. У серпні забрали будівлю та заборонили збиратися. Будівля МХЦ – це одна з найкрасивіших споруд у місті: зал на тисячу місць, фонтан, пальми, спортзал, безліч допоміжних аудиторій. Окупанти хрест зрізали, а церковну будівлю перетворили на “культурно-спортивно-розважальний комплекс” у типових традиціях комуністів-більшовиків.

    Таким чином, у Мелітополі на даний момент закрито три найбільші церкви міста, загальна кількість регулярних парафіян під 2000 осіб. Відібрано будинки, віруючі пішли по суті у підпілля.

    Бал спорідненого сатани та її російських слуг у розпалі. Добре, хоч кінець цієї компанії відомий.

    Найсвіжіше

    Популярне