П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) заявили про знищення храму в Бахмуті, але знову не згадали за російські війська

    Українська православна церква в єдності з Московським патріархатом заявила про знищення Благовіщенського храму в Бахмуті, але не назвала, що в цьому винні окупанти. Там замовчують злочини загарбників.

    “8 травня 2023 року у соцмережах з’явилось відео, на якому видно, що Благовіщенський храм в місті Бахмут, Донецької області, де тривають запеклі бої, знищений майже повністю. Залишилися стояти лише прибудови та дзвіниця, але з пошкодженими дахами”, – повідомили в УПЦ (МП).

    За інформацією в ЗМІ, цей храм вже потрапляв під обстріли наприкінці жовтня 2022 року, була пошкоджена його дзвіниця. Тоді ж постраждав храм Всіх Святих в іншій частині міста.

    Благовіщенський храм Горлівської єпархії в Бахмуті закінчили будувати 17 жовтня 2010 року.

    Будівля мала висоту 29 метрів, харківські майстри виконали для храму дерев’яний різьблений іконостас та покрили його сусальним золотом. Всередині храм розписали у візантійському стилі майстри з Краматорська.

    При церкві працювала дитяча недільна школа. Благовіщенський храм освятили на честь свята Благовіщення Пресвятої Богородиці на згадку про церкву XIX століття в Бахмуті, зруйновану комуністами.

    УПЦ (МП) постійно ігнорує злочини загарбників і не вказує, що саме вони знищують сотні храмів в Україні. Так Святогірська лавра УПЦ МП повідомляла про нові артобстріли, але не вказувала хто стріляє.

    7 квітня російські окупанти обстріляли храм УПЦ МП на честь святого великомученика Димитрія Солунського у Харківському районі. Проте в УПЦ московського патріархату замовчують винуватців цього святотатства і злочину. Натомість у пресслужбі УПЦ МП пишуть так: “у результаті ракетного удару зазнав пошкоджень…”, або “внаслідок обстрілів…”.

    Храм до руйнування

    Найсвіжіше

    Популярне