Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті у 128-й бригаді освятили військовий храм ПЦУ

    У постійному пункті дислокації 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади відбулося урочисте освячення храму на честь Святого великомученика Георгія Побідоносця.

    Раніше храм належав УПЦ (МП), однак минулого року, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, командування бригади прийняло рішення позбавити доступу священникам УПЦ (МП) відправляти службу на території військової частини. Згодом храм віддали Православній Церкві України, таким чином церква 128 бригади стала першою в місті, яка перейшла від УПЦ (МП) в Православну Церкву України, повідомляє “ЗакарпатПост”.

    Під час освячення храму єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, зокрема, наголосив:

    “У цьому храмі завжди лунатиме молитва за наших військових, котрі боронять Україну, за загиблих героїв, за матерів, за діточок маленьких, котрі теж страждають від російських окупантів. Молитва буде справедлива, мирна і лунатиме рідною українською мовою, яку благословив наш Господь.

    Я гарантую, що вам тут ніколи не скажуть, що ти українець, а значить твоя мова неблагодатна, що ви несправжні герої. Український воїн тут навіки буде прославлений, як справжній герой, котрий зробив мирним небом у тому числі на Закарпатті. Православна Церква України відкрита для всіх конфесій, вас завжди тут послухають, посповідають, за вас завжди тут помоляться, вам завжди тут допоможуть…”

    Після освячення храму військові отримали нагороди від міського голови, а духовенство звершило молебень за захист Українського війська і вклонились меморіалу загиблим воїнам 128-ї ОГШБр. На завершення військовий оркестр виконав Гімн України та пісню “Пливе кача…”

    Найсвіжіше

    Популярне