Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Село, в якому сидить під арештом митрополит Павло (Лебідь), готується перейти до ПЦУ

    Керівництво Вороньківської сільської територіальної громади Бориспільського району Київської області провело зустріч зі священнослужителями УПЦ (МП).

    Як розповів «Главкому» місцевий депутат Андрій Чуба, під час зібрання батюшкам було запропоновано перейти до Православної Церкви України.

    «Церковникам пропонували змінити конфесійне підпорядкування. Тобто приципово вийти з Московського патріархату. Попередньо маємо певне порозуміння», – зазначив обранець.

    У розмові з «Главкомом» староста сіл Старе та Васильки Вороньківської тергромади Олег Некрасов розповів, що на захід, окрім священників, прийшли місцеві та обласні депутати.

    «У підсумку всі присутні прийшли до єдиної думки: якщо релігійна громада виявить бажання перейти з УПЦ МП до ПЦУ, то священники цьому не перешкоджатимуть», – сказав староста.

    Варто наголосити: Вороньківська тергромада є однією з найбільших сільських громад на Київщині. До неї входить десять населених пунктів. На її території діє шість церков УПЦ (МП).

    Ще один цікавий факт. У селі Вороньків під цілодобовим домашнім арештом перебуває впливовий і скандальний єрарх УПЦ (МП), намісник Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) митрополит Павло (Лебідь).

    Найсвіжіше

    Популярне