Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Намісник Почаївської лаври прокоментував слова вірян “Путін наш правитель”

    Намісник Свято-Успенської Почаївської лаври УПЦ (МП) митрополит Володимир (Мороз) прокоментував відеосюжет, зроблений журналістами “Громадського” на території обителі, в якому деякі прихожанки назвали російського диктатора Владіміра Путіна “своїм правителем”, і зазначили, що ракети по Україні “посилає Бог” через гріхи.

    «Христос Воскрес! Слава Богу, відсвяткували Світле Христове Воскресіння. Але ворог миру і любові не спить і всіляко пропонує православним християнам різні спокуси та провокації. Будьмо уважні, брати та сестри, і не піддавайтесь на провокації, які можуть бути від різних зацікавлених людей-провокаторів», — зазначив намісник монастиря, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    Коментуючи відеосюжет, зроблений на території Почаївської Лаври, владика сказав: «З інтерв’ю видно, що бабусі, які дають інтерв’ю, повністю відірвані від об’єктивної реальності. Братія Лаври не розділяє твердження людей, які висловлюються проти нашої Держави й не мають ніякого відношення до обителі. Чому журналісти беруть інтерв’ю у випадкових осіб, обрізуючи свої ролики і висвітлюючи тільки ті відповіді, які їм потрібні? Напевно, щоб провокувати людей на нетерпимість один до одного».

    Нагадаємо, ректор Почаївської семінарії УПЦ (МП) архиєпископ Йов (Смакоуз) вважає президентство Путіна Божим промислом. На почтаку цього року ректор отримав 8,5 тис. грн штрафу за розпалювання релігійної ворожнечі.

    Найсвіжіше

    Популярне