П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Росія посилила релігійні репресії на окупованих територіях — ISW

    Російська окупаційна влада продовжує репресії проти релігійних громад, які непідконтрольні Москві. Зокрема, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області окупанти посилили тиск на місцевих римо-католиків.

    Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Новини.live.

    “Російська окупаційна влада продовжує гнобити римо-католиків в окупованій Україні, ймовірно, намагаючись придушити українські релігійні інституції, непідконтрольні Москві”, — йдеться у звіті.

    Як нагадують в ISW, голова Бердянської міської військової адміністрації України Вікторія Галіцина 22 квітня повідомила, що російські війська захопили церкву Різдва Пресвятої Богородиці у тимчасово окупованому Бердянську. Галіцина заявила, що російські пропагандисти звинуватили священнослужителів у приховуванні зброї та співпраці з українськими військами через їхнє служіння капеланами Збройних Сил України у 2015 році.

    Аналітики додали, що наразі відомо про ще два інші випадки переслідування російською окупаційною владою римо-католиків в окупованій Україні. В ISW наголосили, що російська влада використовує релігію на окупованих територіях у рамках культурного геноциду.

    Найсвіжіше

    Популярне