Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти захопили костел у Бердянську, звинувачують в окультизмі та протистоянні «русскому миру» — міська адміністрація

    У тимчасово окупованому Бердянську росіяни захопили римо-католицький храм Різдва Пресвятої Діви Марії. У своїх пропагандистських сюжетах вони видають облачення священників та предмети для служіння за окультизм та розповідають про протистояння «русскому міру».

    Про це повідомила Бердянська міська військова адміністрація.

    До повномасштабної війни римо-католицька парафія Бердянська звершувала богослужіння, проводила концерти органної музики та надавала підтримку нужденним. Від початку окупації костел став укриттям для жителів.

    «Зараз же російські пропагандисти розганяють інформацію про те, що начебто священнослужителі використовували персональні дані та (просто вслухайтеся!) біоматеріал вірян», — розповіли у Бердянській МВА.

    Також у сюжетах пропагандисти заявляють, що в костелі знайшли книги, в яких закликалося до повалення режиму Віктора Януковича. А розташування костелу поряд з меморіальним комплексом «Вічний вогонь» вони пов’язують нібито з навмисним протистоянням «русскому миру», зазначили у військовій адміністрації.

    «Вбрання священнослужителів і предмети для служінь росіяни видають за окультизм. Показують звичайне вбрання священника і говорять, що ті предмети ніби з фільму жахів», — додали у Бердянській МВА.

    Міська влада зауважила, що окупанти унеможливили діяльність усіх релігійних громад Бердянська, крім московського патріархату.

    Ще торік росіяни викрали священників греко-католицької церкви — Богдана Галету та Івана Левицького. Їх звинуватили в зберіганні вибухівки та співпраці з українськими спецслужбами. Пропагандистські медіа писали, що нібито в костелі знайшли сховок зі зброєю, а самих священнослужителів засудили за те, що вони в 2015 році деякий час служили капеланами для української армії у зоні АТО.

    «Досі ми не маємо жодної інформації: чи живі вони і який мають стан здоров’я», — повідомили в Бердянській МВА.

    Ще раніше окупанти викрали голову Німецької євангелічно-лютеранської громади Бердянська Артура Кожевнікова.

    Найсвіжіше

    Популярне