Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Ні дня без протистояння: віряни УПЦ (МП) конфліктували з комісією Мінкульту

    Прибічники УПЦ (в єдності з МП) 20 квітня намагалися перешкоджати роботі комісії Мінкультури на території Києво-Печерської лаври.

    Як повідомила речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс у коментарі «Українській правді», епіцентром подій знову став корпус заповідника, вхід до якого напередодні пошкодили парафіяни УПЦ МП, зірвавши печатку міністерства і поламавши захисні ролети.

    У четвер вдень до цього корпусу знову прибули представники Мінкульту, аби перевірити стан приміщення і повторно його опечатати.

    Кілька десятків вірян знову намагалися перешкодити роботі комісії. Деякі парафіяни зокрема спробували проникнути в приміщення корпусу. Поліція, яка перебувала поруч, продовжила вживати заходів для забезпечення порядку і недопущення сутичок.

    Речниця столичної поліції зазначила, що станом на 17.40 комісія Мінкульту завершила роботу і повторно опломбувала приміщення, але правоохоронці продовжують перебувати біля нього, щоб убезпечити від повторних інцидентів.

    Нагадаємо, прокуратура підозрює у хуліганстві на території Києво-Печерської Лаври чотирьох людей. Серед них є і затримана активістка Вікторія Кохановська.


    Найсвіжіше

    Популярне