Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій: світ потребує Воскресіння як ніколи

    У великодніх роздумах, опублікованих у ватиканському часописі «L’Osservatore Romano», Вселенський Патріарх складає побажання, щоби світло Воскресіння розсіяло пітьму нашого серця та нашого світу.

    Про це повідомляє vaticannews.va

    «Воскресіння ніколи не було настільки нагальним, як сьогодні, коли всі ми бачимо навколо себе пітьму переслідувань, страждання та смерті. Хрест представляє найвище зіткнення між силою Божественної любові та любов’ю до земної влади. Достатньо лише подивитися на війну в Україні. Вистачить розгледіти поділи в суспільстві», – цими словами розпочинаються роздуми, якими Константинопольський Патріарх Варфоломій поділився з читачами ватиканського часопису «L’Osservatore Romano» з нагоди Великодня за східною пасхалією.

    Вселенський Патріарх підкреслює, що в трагедії самотності та смерті «уже починає сяяти світло Воскресіння», адже «хрест і воскресіння – це два аспекти одного і того ж акту спасіння та примирення». У цьому контексті він наводить слова святого Івана Ліствичника, який говорить про «радісний смуток», який є спільним досвідом Великої П’ятниці та Великої Суботи.

    Предстоятель звертає увагу на те, що Голгота є невіддільною від саду гробниці, і «таємничо й парадоксально» Христове світло являється серед пітьми. «Воскресіння надає нове передчуття, нове бачення та нове відчуття. В його світлі ми можемо побачити всі речі як створені та задумані Богом. Це світло сяє яскравіше від будь-якої темряви в нашому серці та нашому світі. Наша палка молитва за вас усіх і за ввесь світ підноситься за те, щоб у цей Великодній період життя тріумфувало над смертю, любов переважила над ненавистю, а добро перемогло зло. Χριστὸς Ἀνέστη! Христос Воскрес!» – підсумовує Патріарх Варфоломій.

    Раніше патріарх Варфоломій зустрівся з міністром МЗС Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне