П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Львові невідомі підпалили храм УГКЦ: що відомо (оновлено)

    Зловмисники підпалили двері в храмі УГКЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Пожежу загасили. На місці працюють правоохоронці.

    Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Суспільне.

    Інцидент трапився о 4:20 ранку.

    “За адресою Майдан св. Івана Павла ІІ в цегляній церкві виникло загоряння. Внаслідок пожежі знищено двері з однієї сторони на площі 4 метри квадратні, а також з зовнішньої сторони на площі 1 метр квадратний”, — каже речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

    Рятувальники гасили вогонь близько 10 хвилин, оскільки він не встиг розгорітися. Пожежу вдалось вчасно загасити, тож інтер’єр храму неушкоджений. За даними Львівської міської ради, на місці підпалу знайшли зв’язаний одяг, що ймовірно став причиною загоряння.

    “У Страсну п’ятницю отримуємо новини про підпал церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові. Храм, біля якого Папа Римський Іван Павло II під час візиту у Львів у 2001 році спілкувався з нашою молоддю. Це міг вчинити тільки лютий ворог нашого народу. Усіх винних обов’язково знайдуть. Вони мусять бути притягнуті до відповідальності. Дякую рятувальникам, які спрацювали оперативно, та не дали досягнути трагічних наслідків для святині”, — каже Максим Козицький.

    Як повідомила речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська, від ночі на місці події працюють правоохоронці. За фактом пожежі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

    У Львові вже виявили і затримали зловмисника, який причетний до підпалу храму Різдва Пресвятої Богородиці у Сихівському районі. Про це повідомив у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

    “Зловмисника, який причетний до підпалу храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, уже знайшли та затримали. Ним виявився житель Закарпатської області”, – поінформував Козицький.

    Начальник ОВА зазначив, що зловмисника виявили за допомогою камер відеоспостереження, встановлених у рамках програми «Безпечна Львівщина» та проєкту Vision, який з квітня 2022 року втілює Львівська ОВА, поліція Львівської області та Львівський ІТ Кластер.

    За даними поліції, зловмисником виявився 31-річний житель Закарпатської області. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

    Нагадаємо, рятувальники попередили, що більшість кладовищ на деокупованих територіях досі заміновані. Також предстоятель ПЦУ освятив паски для оборонців Бахмута.

    Максим Козицкий / Telegram

    Найсвіжіше

    Популярне