Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    “Ментальна залежність від “русского міра”: в ПЦУ прокоментували виправдання Онуфрія про паспорт РФ

    Архиєрей Православної Церкви України Євстратій (Зоря) прокоментував скандал навколо російського громадянства митрополита Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) Онуфрія (Березовського). Владика Євстратій наголосив, що своїми заявами Онуфрій лише довів ментальну залежність від “русского міра”.

    Про це Євстратій Зоря написав на своїй сторінці в соцмережах.

    “У нього не лише громадянство російське, у нього ментальна залежність від “русского міра”, якої він не лише не позбувся, але навпаки – цінує та плекає її, як щось особливо важливе. Для нього Лавра в Росії – жаданий райок. Я давно переконаний, що для Гундяєва “русскій мір” – лише технологія збереження і поширення влади, сам він в цю всю лабуду не вірить. А ось м. Онуфрій вірить. Щиро. Від душі”, – зазначив архиєрей ПЦУ.

    Владика Євстратій порівняв реакцію представників УПЦ (МП) навколо російського громадянства Онуфрія з реакцією на історію з піснею про “матінку-Русь”. Він нагадав, що в УПЦ (МП) тоді одразу назвали це фейком, а коли довели, що спів був і регулярно, то випустили “безглузде виправдання”, що “ну це трохи так, але насправді все треба розуміти зовсім по-іншому, і ми за Україну, а всі інші – наклепники”.

    “Онуфрій особисто поширює плутане пояснення, що він “вважає себе громадянином України”, а питанням паспорта “не цікавився”. Просто хотів “завершити життя в Троїце-Сергієвій лаврі”, – зазначив архиєрей.

    Українські медіа повідомили, що митрополит Онуфрій та ще понад 20 священиків УПЦ (МП) мають громадянство Російської Федерації. Сам Онуфрій (Березовський) заявив, що дійсно мав російське громадянство у минулому, але наразі в нього лише український паспорт.

    Найсвіжіше

    Популярне