Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Комісія МКІП вкотре спробує зайти в корпуси Києво-Печерської лаври 10 квітня

    Комісія Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) з приймання-передачі державного майна має намір укотре спробувати зайти в корпуси Києво-Печерської лаври 10 квітня.

    “Ми працюємо з документацією”, – сказала агентству “Інтерфакс-Україна” член комісії, директор департаменту культурної спадщини Мінкультури Мар’яна Томін.

    Водночас, за її словами, в понеділок, 10 квітня, члени комісії вкотре намагатимуться потрапити до корпусів монастиря для безпосереднього початку роботи з приймання-передачі державного майна.

    30 березня комісію МКІП не пустили на територію Києво-Печерської лаври для проведення перевірки. Пізніше за фактом перешкоджання роботі комісії з приймання-передачі державного майна Києво-Печерської лаври подали заяву до поліції, а міністр Ткаченко заявив, що 31 березня комісія продовжить свою роботу в будь-якому разі.

    30 березня Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову УПЦ (МП) до заповідника “Києво-Печерська лавра” про недійсність одностороннього розірвання договору. В УПЦ (МП) заявили, що оскаржать таке рішення.

    31 березня комісію МКІП знову не пустили в Києво-Печерську лавру для проведення перевірки. Пізніше заповідник “Києво-Печерська лавра” подав заяву до Нацполіції через перешкоджання доступу комісії Мінкультури до держмайна, а до Госпсуду Києва подано позов щодо перешкоджання в управлінні держмайном на території Києво-Печерської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне