П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) досі в лаврі та блокує роботу комісії: що відомо на цю мить

    УПЦ (що в єдності з МП) ще вчора повинна була виїхати з території Києво-Печерської лаври, але цього так і не сталося.

    Ба більше, сьогодні на сторінці УПЦ (МП) у Facebook пресслужба опублікувала відео, яке свідчить про те, що там і далі тривають богослужіння.

    Сьогоднішнє, приміром, транслювали в прямому ефірі в соцмережах. Воно тривало до 10:00.

    Слід зазначили, що саме в цей час на територію заповідника повинна була прибути комісія, аби розпочатися процес передачі майна лаври державі. І вона таки прибула, та, як повідомляє “Радіо Свобода”, фахівців не пустили на територію заповідника.

    “З комісією почали сваритися віряни. Представники УПЦ МП таки не залишили святиню. Комісія сьогодні мала перевірити дві будівлі. Там кажуть, якщо їм будуть перешкоджати, а надалі – звернуться в поліцію”, – зазначає ЗМІ.

    РБК-Україна з місця подій передає, що віряни  Упц (МП) на чолі з “Пашею Мерседесом” заблокували вхід до одного з корпусів Лаври, не даючи комісії розпочати свою роботу.

    Тим часом сам митрополит УПЦ (МП) Павло погрожує, що членів комісії не пустять на територію заповідника, допоки не буде так зване “рішення суду”.

    Віряни виганяли комісію, яка прийшла до лаври, словами: “Геть з Лаври, йдіть воювати”.

    Представниця Мінкульту відповіла, що вони мають обстежити приміщення, якщо не пустять, то буде обстеження зовні. Комісія все-таки зайшла, натовп почав її шукати.

    Комісія 30 березня мала перевірити дві будівлі. Представники Мінкульту заявили, що якщо їм будуть перешкоджати і надалі, то вони звернуться в поліцію.

    Віряни вигнали комісію, яка прийшла до Лаври: що там відбувається (відео)Нагадаємо, що до 29 березня Українська Православна Церква (що в єдності з  Московським патріархатом) мала залишити Києво-Печерську лавру.

    Найсвіжіше

    Популярне