Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Зловмисники розтрощили і пограбували келію Авраамія – нового намісника Лаври, який перейшов до ПЦУ

    Келію, де раніше проживав архімандрит Авраамій (Лотиш), виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської лаври ПЦУ, пограбовано.

    Про це повідомляє «Главком» з посиланням на джерело у правоохоронних органах, а також на одного із народних депутатів, який активно працює з темою релігії.

    «Зловмисники виламали двері, вкрали особисті речі Авраамія, в тому числі вартісні. Наприклад, комп’ютер. Все, що не змогли вкрасти, потрощили, розбили», – розповів співрозмовник «Главкома».

    Нагадаємо, архімандрит Авраамій, який був серед братії Києво-Печерського монастиря Церкви Московського патріархату, 29 березня перейшов до помісної УПЦ/ПЦУ. Предстоятель УПЦ/ПЦУ, митрополит Епіфаній у той же день благословив його на очільництво Києво-Печерською лаврою. Пізніше архімандрит Авраамій співслужив із предстоятелем ПЦУ в Михайлівському соборі.

    Очільник УПЦ (в єдності з МП) митрополит Онуфрій екстрено “покарав” архімандрита Авраамія і звинуватив його в «ухиленні у розкол» та «грубому порушенні присяги».

    Як повідомлялося, 29 березня представники Церкви Московського патріархату мали покинути територію і приміщення Києво-Печерської лаври через завершення дії орендного договору.

    Найсвіжіше

    Популярне