Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП, який вдарив по голові хлопчика із прапором України, отримав підозру

    Священнику УПЦ (в єдності з Московським патріархатом), який під час зборів громади в селищі Іршанську вдарив хлопчика, який був з прапором України прокуратура повідомила про підозру. Також представник УПЦ МП вдарив і його приятеля.

    Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

    Дії священника УПЦ МП кваліфікують як хуліганство. А точніше – як порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувались особливою зухвалістю та винятковим цинізмом.

    Слідство встановило, що 2 квітня на території церкви святої Покрови в Іршанську під час емоційних перепалок з прихожанами церкви, накинувся на дітей віком 12 та 15 років. Молодший, який стояв з прапором України, отримав від батюшки кулаком у потилицю, через що зазнав легких фізичних ушкоджень. Старшого ж священник УПЦ МП штовхнув рукою в плече.

    Прокуратура зазначила, що протиправна поведінка священника УПЦ (МП) (відео з таким епізодом було активно поширено у мережі інтернет) викликала обурення громади та набула значного резонансу у суспільстві. Віряни у Іршанську покинули УПЦ (МП) і приєднались до ПЦУ.

    Раніше в Хмельницькому представники УПЦ (МП) побили військового.

    Відео інциденту у мережу Facebook виклав депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. На кадрах видно, як священники копають чоловіка в однострої ногами, штовхають та, зрештою, припирають до стіни. Він же натомість вигукує: «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?»

    Також у хмельницькому соборі знайшли бібліотеку з антиукраїнською літературою.

    Найсвіжіше

    Популярне