П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині священник УПЦ (МП) вдарив по голові хлопчика – поліція відкрила справу

    У селищі Іршанськ на Житомирщині під час зборів релігійної громади стався конфлікт між місцевими жителями та служителями Української православної церкви московського патріархату, під час якого постраждав хлопчик.

    Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУНП у Житомирській області.

    «2 квітня на території церкви Святої Покрови у селищі Іршанськ відбувалися збори релігійної громади. На місці події для забезпечення правопорядку працювали поліцейські. Під час заходу правоохоронці припиняли всі спроби фізичного протистояння. Водночас надійшло кілька повідомлень щодо протиправних дій, у тому числі завдання удару по голові 12-річному хлопчику», – йдеться у повідомленні.

    Правоохоронці встановлюють всі обставини та свідків події і збирають письмові та відеосвідчення учасників заходу. Поліція розпочала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

    За інформацією керуючого Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, напередодні громада храму Святої Покрови УПЦ (МП) ухвалила рішення про перехід до Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне