Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Окружна асамблея мирян архієпархії Америки відбулася в у Коннектикуті

    1 квітня 2023 року, в церкві Архангелів у Стемфорді, штат Коннектикут, відбулися збори духовенства та мирян Архієпархії Америки Вселенського патріархату. Архієпископ Америки Елпідофор привітав духовенство та делегатів.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com асамблея заслухала доповідь архимандрита Варфоломія Меркадо, професора канонічного права, про історію та еволюцію Статуту Архієпископії з 1922 року.

    Після презентації архієпископ Елпідофор висвітлив деякі ідеї для роздумів. Елейн Аллен, скарбник Архієпископії, зробила коротку доповідь про значні оновлення фінансового стану Архієпископії. Відбулося багато позитивних покращень у фінансовому стані Архієпископії, зокрема те, що архієпископія Америки працювала зі збалансованим бюджетом і п’ять років поспіль отримувала перевищення доходів над витратами.

    В Архієпархії Америки кажуть, що існують занепокоєння щодо їхнього нинішнього Статуту. Серед інших питань, які будуть обговорюватися у зв’язку зі Статутом, є поминання під час Божественної Літургії та поетапний підхід до пенсійного віку єрархів. Головною метою Архієпископа є вирішення питань, які виникають у нашого духовенства та вірних, а також розгляд майбутнього архієпископії при збереженні найміцніших об’єднаних церковних та канонічних відносин з Константинопольським Патріархатом.

    Нагадаємо, кілька днів тому, президент Байден привітав архієпископа Америки в Білому домі. Також архиєпархія Америки проводить семінар для випускників 2023 року богословської школи Святого Хреста.

    Найсвіжіше

    Популярне