Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Хуліганство у церкві УПЦ (МП) в Хмельницькому: поліція порушила кримінальне провадження

    Сьогодні, другого квітня у соцмережах з’явилось відео в описі до якого зазначено, що у Хмельницькому священники УПЦ (що в єдності з МП) у церкві побили військового. У поліції за фактом подій зафіксованих на відео відкрили кримінальне провадження. А патрульна поліція на місці події склала протокол про адміністративне правопорушення.

    Відео на своїй сторінці у Фейсбук сьогодні, другого квітня, опублікував депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

    У дописі Віктор Бурлик написав: “На відео військовий Артур Ананьєв який з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт в складі 19 стрілецького батальйону. Отримав контузію та черепно-мозкову травму”.

    За фактом подій, які зафіксовані на відео, порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296. Наразі встановлюються усі обставини події, проводяться слідчо-оперативні заходи, прокоментувала Суспільному начальниця сектору комунікацій ГУ Нацполіції Хмельницької області Інна Глега.

    Під час бійки на місце події виїхала патрульна поліція, розповідає Суспільному старша інспекторка пресслужби управління патрульної поліції в Хмельницькій області Вікторія Тимощук.

    “Вранці 2 квітня до патрульної поліції надійшло повідомлення, що у церкві Хмельницького на вулиці Кам’янецькій чоловік, зі слів свідків події, вчиняє хуліганські дії: провокує конфлікт, намагається зірвати Богослужіння, розкидає церковні речі. Екіпажу патрульної поліції, що виїхав на місце події, свідки передали чоловіка у військовій формі, який, з їх слів, і вчиняв хуліганські дії у церкві. Зараз вирішується питання про притягнення громадянина у військовій формі до адміністративної відповідальності за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення“.

    На офіційній сторінці пресслужба Хмельницької єпархії УПЦ (МП) опублікувала допис, в якому йдеться про те, що чоловік у військовій формі вчинив напад на священнослужителя Свято-Покровського кафедрального собору, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 парафіян. На місце події викликали поліцію й була повідомлена Служба Безпеки України.

    “Дії молодика, який одягнув військову форму, хоч і не має ніякого відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівників поліції) є провокативними, принижують форму українського військового та прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи воєнний стан в Україні та розколюючи Український народ”, — йдеться у дописі Хмельницької єпархії УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне