Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралії Макарій закликає до роздумів про чесноту свободи

    Архиєпископ Австралії Макарій закликає замислитися над чеснотою свободи у своєму посланні з нагоди свята 25 березня – Благовіщення.

    У своєму посланні він наголошує на важливості духовних засобів у забезпеченні свободи, чи то на індивідуальному, національному чи глобальному рівні, передає orthodoxtimes.com

    Він віддає шану Діві Марії, яка звільнила людський рід від гріха, та Героям Революції 1821 року, які своєю боротьбою і жертовністю звільнили грецький народ від багатовікового рабства.

    Архиєпископ закликає всіх плекати в собі модель вільної людини і прищеплювати її молодим поколінням.

    Заголовок: “Архиєпископ Австралії Макаріос закликає до роздумів про чесноту свободи”

    “Забезпечення чесноти свободи передбачає, що ми оснащені не стільки матеріальними засобами, скільки, в першу чергу, духовними”, – сказав єрарх Вселенського патріархату. Він закликав наслідувати модель вільної людини, а також виховувати її в молодих поколіннях.

    “Якщо з цих двох великих подій, які ми сьогодні святкуємо – Благовіщення Пресвятої Богородиці та наше національне відродження – можна винести урок, то він полягає в тому, що забезпечення чесноти свободи передбачає наявність глибокої віри, цінностей та ідеалів, за допомогою яких ми зможемо скинути насамперед наші внутрішні кайдани”, – зауважив архієпископ Австралії.

    Нагадаємо, Ставропігія Вселенського Патріархату видала текст літургії святителя Василія Великого у перекладі з грецької.

    Найсвіжіше

    Популярне