П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх УПЦ США підтримав ініціативу сенатора ввести санкції проти Кіріла

    Архиєпископ УПЦ США Даниїл Зелінський підтримав пропозицію американського сенатора про запровадження особистих санкцій проти очільника РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєва).

    “У світлі найжахливіших нападів на народ України я висловлюю свою особисту підтримку заклику сенатора США Роджера Вікера, члена Комітету Сенату у справах збройних сил, запровадити особисті санкції проти патріарха Кирила, предстоятеля Російської Православної Церкви”, – написав владика Даниїл.

    “Через підтримку військового вторгнення в Україну патріарх Кирило став співучасником жахливих військових злочинів Росії! Через свою нездатність говорити та проповідувати правду, патріарх Кирил виглядає не як пастор церкви, який проповідує ЖИТТЄ-ДАЮЧУ присутність нашого Творця в житті світу та людства, а навпаки, як той, хто своєю проповіддю та діями благословляв і надалі благословляє розправи, зґвалтування та знищення мирного населення України – а цього достатньо, щоб кваліфікувати його як агента російської військової машини, який забезпечує ідеологічне виправдання будь-яких дій російського уряду, якими б жахливими та кривавими вони не були!” – наголосив архиєпископ.

    Раніше сенатор-республіканець закликав трансатлантичних союзників накласти санкції на патріарха Кіріла за благословення війни Росії в Україні.

    “Патріарх закликав росіян стати на бік переслідувача замість переслідуваних, — сказав сенатор Роджер Вікер у зверненні до Комісії США з міжнародної релігійної свободи. Жоден справжній богослов не схвалив би таких кричущих порушень прав людини. Насправді Сполученим Штатам і європейським партнерам доцільно розглянути питання про те, чи повинен сам Кіріл зазнати санкцій”.

    Найсвіжіше

    Популярне