П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіяни розганяють чергову провокацію, щоб посварити християн з мусульманами

    У четвер, 16 березня, російські ІПсОшники вкинули два відео, на яких актори, вдягнені у «піксель» ЗСУ, знущаються над Священною книгою всіх мусульман – Кораном.

    “Мета постановки – вчергове спробувати дискредитувати ЗСУ (вже на релігійному підґрунті), викликати резонанс в країнах, населення яких сповідує іслам, мотивувати до війни російське населення та їх військових-мусульман”, – повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

    “Ми, офіційно, вчергове наголошуємо, що подібні факти у ЗСУ неможливі за замовчуванням, оскільки в наших військах захищають Україну та борються проти окупантів люди різних національностей і віросповідань. Всі вони є Героями для нашого народу, а їхні права, позиції та переконання захищаються в обов’язковому порядку”, – йдеться в повідомленні.

    Це вже не вперше, коли російські спецслужби та їхні агенти намагаються збурити мусульманську громадьськість, паплюжачи Коран.

    На початку цього року лідер данської партії Stram Kurs Расмус Палудан спалив Коран перед посольством Туреччини у Стокгольмі 21 січня та біля мечеті у Копенгагені – 27-го. Окрім того, 24 січня лідер антиісламської організації Pegida Едвін Вагенсвельд розірвав Коран перед Палатою представників у Гаазі.

    Громадська рада при Державній службі України з етнополітики та свободи совісті звернула увагу на очевидний зв’язок між діями провокаторів й деструктивною діяльністю російських спецслужб в країнах Європи та Близького Сходу.

    Найсвіжіше

    Популярне