Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Громада УПЦ (МП) оскаржує рішення про знесення “храму-МАФу” в Києві

    Релігійна громада Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) подала апеляційну скаргу на рішення про знесення каплиці, що незаконно звели на території Національного музею історії України.

    Про це повідомили в Національному музеї історії України, передає “Громадське”.

    Апеляційну скаргу зареєстрували 9 березня у Північному апеляційному господарському суді.

    Наразі не ухвалено рішення щодо відмови у відкритті чи відкриття апеляційного провадження і призначення справи до судового провадження.

    На сайті суду суттю скарги вказано усунення перешкод користування земельною ділянкою та скасування запису права власності на нерухоме майно.

    Також у музеї зазначили, що представники релігійної громади з ними не зв’язувалися після того, як Господарський суд Києва виніс рішення.

    Адвокат громади УПЦ (МП) Дмитро Дорофеєв підтвердив оскарження рішення. “Наразі відбувається судовий процес, оскарження рішення суду першої інстанції. Більше нічого зараз вам сказати не можу”, — зазначив він.

    У лютому суд задовольнив позов Музею історії України проти каплички на її території. “Релігійна громада має сама знести незаконні будівлі й виплатити витрати за судовий збір й технічну експертизу“, – оголосив суддя.

    Найсвіжіше

    Популярне