Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ розповіли про поминання спочилих під час Великого посту

    Церква, як любляча Матір, піклується про своїх дітей, – не тільки про живих, але й про спочилих. Тому ми маємо від Бога великий дар – право молитися до Нього і надію бути почутими, адже Господь сказав: “Все, чого з вірою попросите у Отця Мого в ім’я Моє, буде вам”. А апостол Яків навчає нас: “Моліться один за одного”.

    Тому Православна Церква встановила дні поминання спочилих православних християн, одними із яких є три заупокійні поминальні суботи Великого посту, у які посилено моляться за прощення та відпущення гріхів спочилих православних християн. Церква просить, щоб ті, в кого є хоча б маленька надія на спасіння, по безмірній милості Божій були помилувані та прийняті для вічного блаженства в Царство Небесне.

    Про це йдеться на сторінці Свято-Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря Православної Церкви України.

    Церква завжди встановлювала важливість загальноцерковної молитви за спочилих, адже змінити загробну участь людини може тільки молитва Церкви за неї, тільки посилена молитва ще живих рідних і близьких людей за померлого. Святитель Іоан Золотоустий говорить: “Не даремно узаконено апостолами здійснювати перед Страшними Тайнами поминання померлих: вони знали, що від цього буває велика користь для спочилих, і що це велике благодіяння”.

    У ці поминальні суботи Великого посту нехай кожен із нас згадає у своїх молитвах не лише про своїх рідних та близьких, але й воїнів, які віддали своє життя за Україну та невинно убієних внаслідок російської війни.

    Нехай Всемилостивий Бог упокоїть душі спочилих православних християн та оселить їх в оселях праведних, а нас помилує і спасе!

    Найсвіжіше

    Популярне