П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові монахині зводять притулок для самотніх жінок

    У Львові релігійне згромадження сестер-альбертинок зводить притулок для жінок, яким немає де жити. Будівництво відбувається за гроші релігійних організацій, також допомагають благодійники.

    В одному зі спальних районів Львова католицька релігійна організація сестер-альбертинок зводить жіночий притулок. Там зможуть жити матері з дітьми та жінки, які втратили дім. За словами монахині сестри Ієроніми, там зможе проживати до 70 людей.

    “Зараз бачимо, що у Львові є багато жінок, матерів, які приїхали зі Сходу України. Тут десь живуть на квартирах чи в якомусь осередку. І для них це дуже важко. Знаю, що не мають куди повертатися, бо не мають свого дому. А вже немає навіть міста, Авдіївка, там вже немає де повертатися”, — каже монахиня згромадження сестер-альбертинок сестра Ієроніма (Дорота Кондрацька).

    У Львові монахині зводять притулок для самотніх жінок
    Фото: Суспільне Львів
    Роботи розпочали у 2020 році. Та через пандемію коронавірусу, а згодом — повномасштабну війну, не змогли швидко завершити будівництво.

    “На даний час зроблені роботи з облаштування комунікацій, проведена електрика, зроблена вода, підведена каналізація до будинку. Зроблена міні-котельня, проводяться роботи по газифікації котельні”, — каже головний інженер фірми-підрядника Євгеній Ковтанюк.

    У Львові монахині зводять притулок для самотніх жінок
    Фото: Суспільне Львів
     Прихисток складатиметься з трьох частин: двох житлових корпусів і костелу між ними. Також там буде спільна їдальня, а ще — пральня та кухня. Монахині також будуть мешкати у прихистку.

    “Будуть мешкати жінки самотні з дітьми. Також переселенці зі Сходу України. Вони тут будуть проживати. В кожній кімнаті для жінок передбачена ванна. Зроблені вже повністю всі роботи, крім фарбування і укладання ламінату”, — каже представник фірми-підрядника Тарас Куліш.

    За словами Тараса Куліша, роботи планують завершити до вересня 2023.

    Найсвіжіше

    Популярне