Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Перша леді відвідала міжрелігійний комплекс «Дім родини Авраама» в Абу-Дабі

    Зараз Олена Зеленська знаходиться в Об’єднаних Арабських Еміратах, куди вирушила на саміт Forbes з нагоди Міжнародного жіночого дня. Перша леді України також зустрілася з Мухаммадом ібн Заїдом Аль Нагаяном – президентом та шейхом ОАЕ. Про це вона повідомила в Instagram.

    Перша леді також відвідала міжрелігійний комплекс «Дім родини Авраама» в Абу-Дабі, де в одному просторі розташовані християнська церква, мечеть і синагога.

    Перша леді подякувала шейху та Об’єднаним Арабським Еміратам за підтримку важливих для України резолюцій Генеральної Асамблеї ООН та гуманітарну допомогу українському народу.

    Вона презентувала шейху проєкт свого Фонду з будівництва безпечного окремого житла для дитячих будинків сімейного типу, адже багато українців втратили своє житло через війну в Україні.

    «Була рада почути, що ОАЕ приєднаються до нашої ініціативи», – зауважила перша леді.

    В межах візиту Олена Зеленська відвідала Національну бібліотеку та архів ОАЕ, який є одним із найтехнологічніших у світі.

    Перша леді передала до бібліотеки українську літературу у межах проєкту «Українська книжкова поличка». Раніше такі «полички» з’явилися в Австрії, Латвії, Словаччині, Туреччині, Чехії, Греції, Франції, лише у 20 країнах світу. Проєкт має знайомити іноземців з українською культурою та історією.

    Олена Зеленська також зустрілася з українками, які проживають в ОАЕ та об’єдналися в організацію «Українська жіноча ініціатива» ще 2021 року.

    «Це і є народна дипломатія, коли країну представляють самі громадяни. Власне, те, що відбувається зараз, коли мільйони українців опинилися за кордоном через війну і несуть із собою свою культуру та мову», – зазначила Зеленська.

    фото: Офіс президента

    Найсвіжіше

    Популярне