П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Німеччині засновано дві українські парафії

    У Німеччині засновано нові церковні громади у складі Вселенського патріархату. Одна з таких громад була створена в місті Дахау, що знаходиться біля Мюнхену. Українці, які проживають в цьому місті, раніше мали лише обмежені можливості для звершення Богослужінь на своїй рідній мові. Тепер же, завдяки новоствореній церковній громаді, вони матимуть змогу зустрічатися та молитися разом.

    Ще одна українська церковна громада з’явилася в місті Розенхайм. Як і в Дахау, українці в цьому місті тепер матимуть можливість звершувати Богослужіння у своїй рідній мові та об’єднуватися навколо спільних цінностей та традицій.

    Про це “Духовному Фронту України” повідомив священник Олександр Смоктунович, який був ініціатором утворення двох парафій. Віряни, які є здебільшого біженцями з України, підтримали таке починання, адже вони хочуть мати Українську Церкву в Німеччині.

    Люди в Дахау раніше змушені були їхати в церкву до Мюнхена, але тепер у них є власна українська громада із священником.

    “Це наша місія – іти проповідувати Євангеліє. Люди хочуть ходити в Українську Церкву”, – розповідає у коментарі для Духовного Фронту України отець Олександр Смоктунович і додає, що в планах є відкриття недільних шкіл та волонтерська діяльність.

    Створення таких церковних громад є важливим кроком у збереженні культурної спадщини українців, які проживають в Німеччині. Відтепер вони матимуть можливість зберігати свою ідентичність та традиції, а також молитися разом і відчувати себе частиною великої української громади в Німеччині.

    Ці парафії належатимуть до Української Православної Єпархії в Західній Європі, що підпорядковується архієпископу Даниїлу (Зелінському).

    Місцева влада дуже позитивно ставиться до українців. У Німеччині існує вже понад 80 років Українська Православна Єпархія в Західній Європі. За останній рік від початку повномаштабного вторгнення РФ в Україну єпархією відкрито понад 15 нових парафій.

    “Є такі що в Україні ходили в Московський патріархат, а тепер кажуть, що їм очі відкрились і зрозуміли, що насправді відбувалось і куди вони ходили”, – кажуть самі Парафіяни.

    Богослужіння та проповідь будуть вестись українською мовою.

    Контакти священника Олександра Смоктуновича: 01728820478  (WhatsApp, Viber, Телеграм).

    Раніше ми розповідали  як знайти молитву українською у Західні Європі. У статті також йдеться про діяльність Української Православної Церкви в Діаспорі.

    Найсвіжіше

    Популярне