П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові на Сихові хочуть збудувати церкву ПЦУ

    На проспекті Червоної Калини, 89 у Львові Львівсько-Сокальська єпархія хоче збудувати храм, однак Львівська міська рада ще має розглянути питання щодо надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення ділянки на сесії 9 березня.

    Йдеться про РО «Релігійну громаду Львівсько-Сокальської єпархії Української православної церкви (ПЦУ) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі Львова». Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, пише Твоє місто.

    Предстоятель ПЦУ Епіфаній ще у вересні 2021 року освятив хрест під будівництво цього храму. Як тоді повідомляв Tvoemisto.tv настоятель храму святого рівноапостольного князя Володимира Олег Грициняк, громада судилася за землю з сусідньою громадою Московського патріархату. Це тривало ще з 90-х років. Після візиту Блаженнійшого мали налагоджувати діалог із містом.

    Додамо, що територія, де планують звести кафедральний Собор Львівсько-Сокальської єпархії, розташована неподалік від церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на майдані святого Івана Павла ІІ, 1.

    Нагадаємо, на цій ділянці вже давно триває конфлікт за територію. У 90-тих роках, коли відбувся поділ і відновлення руху автокефалії, більша громада, що стала Православною церквою Київського патріархату, за собою зберегла храм. А інша громада – Українська Православна церква у єдності з Московським патріархатом не погодилася з рішенням настоятеля і збудувала поруч капличку.

    Найсвіжіше

    Популярне