Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Міська влада Ковеля відзначила громаду протестантів за волонтерську діяльність

    Секретар Ковельської міської ради Оксана Багнова вручила Подяку міського голови пресвітеру Церкви Євангельських Християн Баптистів Віталію Бойчуку. Нею відзначили релігійну громаду за небайдужість і патріотизм, громадянську активність, доброчинність й ініціативність, самовіддану працю з підтримки Збройних Сил України та людей, які потребують допомоги, повідомляє Волинь online.

    «Спасибі усій Вашій громаді, низькій уклін за вашу роботу, золоті серця, за те, що допомагаєте наближати нашу Перемогу. Нехай усе добро повертається Вам сторицею», – наголосила чиновниця.

    За словами Віталія Бойчука, одразу після повномасштабного вторгнення вони почали активно допомагати ЗСУ. Також вивозили мешканців окупованих сіл на Київщині: «Як тільки у Ковель стали приїжджати люди, які були змушені залишити свої домівки, зустрічали їх на вокзалі, приймали та годували. Вони ночували тут одну ніч, а потім вирушали далі – у країни Європи. Приємно, що повертаючись уже в Україну, вони, їдучи через Ковель, знову приходили, адже пам’ятають нашу підтримку в той складний час».

    Упродовж року церква не припиняє свою волонтерську місію. Щотижня бус вирушає на деокуповані території. Везуть харчі, засоби гігієни. Також передають те, що найбільш необхідне, військовим — нашим ковельчанам, з якими на зв’язку.

    Усяке трапляється під час поїздок. Бувало, що автобуси й потрапляли під обстріли. Незважаючи ні на що, знову збираються в дорогу.

    Кожної суботи у церкві проходять благодійні акції, на які приходить 250-500 внутрішньо переміщених осіб.

    «Ми їх реєструємо, видаємо продуктові набори, медикаменти, засоби особистої гігієни. Вони можуть вибрати одяг. Були випадки, якщо ситуація критична — допомагали винаймати на місяць-другий житло. На сьогодні – понад сім тисяч людей отримали у нас допомогу, – розповідає пресвітер. – І все це можливо завдяки закордонним християнським місіям. Гуманітарні вантажі від них надходять постійно. За що їм величезне спасибі. Також вдячні за десятки тонн різноманітних овочів, які передають мешканці навколишніх сіл, за їх підтримку».

    І це лише частина добрих справ цієї релігійної громади. Вони постійно співпрацюють з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

    Директор Інна Третяк каже, що завжди можна розраховувати на підтримку і допомогу цих надзвичайно добрих і чуйних людей. Неодноразово вони допомагали родинам, які потрапили у складні життєві ситуації, пораненим військовим, внутрішньо переміщеним родинам.

    Найсвіжіше

    Популярне