П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Мелітопольський священник УПЦ (МП) підтримав путіна і назвав окупантів «визволителями»

    Настоятель Георгіївської церкви УПЦ (в єдності з МП) в Мелітополі та за сумісництвом благочинний  (головний священник УПЦ МП в Мелітополі) протоєрей Максим Смірнов підтримав кремлівського диктатора владіміра путіна і схвально висловився про війну рф проти України. У інтерв’ю російським ЗМІ він навіть назвав російських загарбників «визволителями».

    Священник УПЦ (МП) не вигадав нічого оригінальнішого, як повторювати брехню Кремля про “захист традиційних цінностей”. Саме через це, за словами духовного лідера, можна нібито вбивати людей забувши за міжнародне право, територіальну цілісність та християнське вчення про гріх вбивства та крадіжки.

    За його словами «СВО» – війна рф проти України, дозволила «захистити жителів нових регіонів Росії від агресивного нав’язування чужих росіянам цінностей».

    «В цілому Владімір Путін зміг зробити важливі заяви у всіх сферах життя, в тому числі торкнутися питання виховання і навчання дітей, розвитку російської економіки, яка процвітає попри всі санкції», – переконує отець Смірнов.

    Крім цього Смірнов запевнив, що Церква буде і надалі підтримувати плани Кремля і надавати підтримку його злочинам.

    «Впевнений, що Православна Церква надасть всю необхідну підтримку для досягнення поставлених президентом завдань (путіним, – прим. ред.). Бажаємо Владіміру Путіну і воїнам-визволителям, всім учасникам спецоперації (війни рф проти України) успіхів у всіх справах, здоров’я і сили духу. Правда з нами, Бог з нами!» – заявив мелітопольський священник із УПЦ (МП).

    Таким чином священник УПЦ (МП) героїзує порушення територіальної цілісності України і її окупацію російськими військами.  Крім цього він вважає, що вбивати можна, бо є «захист традиційних цінностей».

    Загалом, вислови священника УПЦ (МП) містять явно виражену підтримку політики путінського режиму, яка може сприйматися як пропаганда злочинів росії. Висловлювання отця Максима Смірнова неприйнятні для священнослужителя, який повинен відстоювати правду. Натомість він використовує своє становище в суспільстві для поширення кремлівських брехливих наративів, які суперечать міжнародному праву та загальновизнаним міжнародним нормам.

    Нагадаємо, раніше патріарх Кіріл схвалив окупацію України і назвав Донеччину російською землею — форпостом «русского міра».

    Найсвіжіше

    Популярне