Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Байден у Польщі помолився за мир та перетворення Росії

    Президент США Джо Байден у середу, 22 лютого, завершив поїздку, під час якої він відвідав Україну та Польщу, та вилетів до Сполучених Штатів.

    В останній день свого перебування у Варшаві, який припав на Попільну середу – перший день Великого посту у християн-католиків – Байден взяв участь у католицькому богослужінні. Про це повідомив священик Весла Давидовський. Він написав у фейсбуці, що в імпровізованій домашній каплиці поруч із апартаментами президента США відслужив месу, в якій взяв участь Байден. Як написав Давидовський, підносилися молитви про мир, перетворення Росії та благодаті святого духу для президента США, повідомляє Радіо Свобода.

    За традицією, у Попільну середу священник сипле віруючим на голову попіл або робить попелом позначку у них на лобі. Коментатори помітили темну пляму на голові президента США, який брав участь у середу у зустрічі лідерів країн східного флангу НАТО. Видання The Hill зазначає, що, мабуть, це і був слід від попелу. Байден у своєму твіттері присвятив початку посту один із записів, а на переговорах з президентом Польщі Анджеєм Дудою обидва згадали про папу Римського Івана Павла II – уродженця Польщі.

    Байден – другий, після Джона Кеннеді, президент США, що належить до католицької церкви. Минулого року Байден у Попільну середу, за його словами, молився за народ України – це було за кілька днів після російського вторгнення.

    Найсвіжіше

    Популярне