Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Суд у Черкасах обрав запобіжний захід архиєрею УПЦ (МП)

    У Соснівському районному суді Черкас обирали запобіжний захід керівник єпархії УПЦ (МП) на Черкащині Феодосію (Денису Снігірьову).

    Своє клопотання прокурор обґрунтовував наявністю ризиків того, що Феодосій може впливати на свідків у цій справі. Крім того, підозра була вручена Феодосію не за місцем реєстрації у Києві, а у приватному будинку під столицею, передає видання “18000”.

    Також під час засідання з обрання запобіжного заходу суддя розглянула та задовольнила клопотання журналіста видання про здійснення фото- та відеозйомки засідання, втім адвокатів Феодосія це обурило і вони вимагали заборонити знімати їх та їхнього клієнта, а також обіцяли подати до суду у випадку публікацій зображень із зали суду. Водночас це засідання було відкритим.

    Під час засідання прокурор просив для Феодосія найбільш м’який запобіжний захід із можливих. Водночас захисники не погоджувались із такою пропозицією.

    Заслухавши сторони та вивчивши матеріали справи, суддя визначила для Феодосія запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, відповідно задовольнивши клопотання прокурорів.

    Вранці 20 лютого в Черкаській окружній прокуратурі відбувся допит митрополита УПЦ московського патріархату Феодосія. Біля приміщення прокуратури зібралася група підтримки. Згодом СБУ повідомила про підозру Феодосію. За словами правоохоронців, вони зібрали беззаперечні докази вини керівника єпархії УПЦ (МП) у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

    Найсвіжіше

    Популярне