Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На окуповану Херсонщину привезли святі мощі до 23 лютого

    Представники окупаційної кримської “влади” передали храму Георгія Победоносця в селі Генічеська Гірка в тимчасово окупованій частині Херсонської області мощі Георгія Всемученика (один з найбільш вшанованих святих в християнському світі). Відео з церковної служби з’явилося у соцмережах.

    За словами священника, який присутній на відео, ці мощі передадуть військовому командуванню росіян та провезуть військовими частинами, де молитимуться за “зміцнення російського війська”, передає LB.ua.

    Під час служби, як видно з кадрів, були присутні голова окупаційної “влади” Криму Володимир Константинов та гауляйтер тимчасово окупованої Херсонщини Володимир Сальдо.

    Як вдалося дізнатися LB.ua з власних джерел, священник, який фігурує на відео — протоєрей Димитрій (Кротков), керівник відділу Сімферопольської єпархії з взаємодії зі ЗСРФ, правоохоронними органами, кримінально-виправними установами. Нагадаємо, Кримська єпархія перейшла в пряме підпорядкування РПЦ, коли УПЦ (МП) 27 травня оголосила про свою нібито незалежність від російської церкви.

    Протоєрей Димитрій (Кротков) є колаборантом ще з 2014 року. Настоятель двох сімферопольських храмів, має відзнаки за “захист” та “повернення” Криму, подяку від “Беркуту” за сприяння особовому складу загону, визнаний “учасником надзвичайних гуманітарних операцій” тощо. Внесений у базу “Миротворця” як посібник російських окупантів та військових РФ, вважається, що він залучається спецслужбами РФ для створення контенту, що дискредитує Україну в духовно-релігійній сфері.

    Найсвіжіше

    Популярне