Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Україна рухається у прірву». Ломаченко виклав відео із маніпулятивною пропагандою від УПЦ (МП)

    Колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко знову підтримав Українську православну церкву в єдності з Московським патріархатом. З інтервалом у кілька днів боксер розмістив у себе в Instagram два відео, передає Обозреватель.

    На першому диякон одеської єпархії УПЦ МП Андрій Пальчук закликає всіх голосувати за петицію на сайті Верховної Ради “Не забороняти УПЦ МП”.

    Ломаченко прокоментував це фразою “Людина, яка мовить про те, що сьогодні твориться у нас з нашою Українською православною церквою!”.

    Раніше Пальчук, який є дияконом УПЦ (МП) в Одесі опосередковано звинуватив ЗСУ у смерті монахів Святогірської лаври. “Лавра розміщена в такому небезпечному місці, і поруч висотка. І Збройні сили України там стоять і звинувачують наших: “Чого ви там стоїте, йдіть”, бо наступають війська РФ. Але це ж божевілля. Вони стоять, бо це наша земля. Снаряди летять у них та влучають у Лавру”, – говорив Пальчук.

    На другому відео Василь Ломаченко виклав ролик із Youtube-каналу “Союзу православних журналістів” (СПЖ). Це пропагандистський ресурс УПЦ в єдності з московським патріархатом. Деякі журналісти називають його щось на зразок телеканалу “Росія”, тільки для церковної теми.

    У пропагандистському матеріалі, що поширив Ломаченко, йдеться про переслідування УПЦ МП з боку влади України. Автори звинувачують президента Володимира Зеленського в лицемірстві та вважають, що йде цькування парафіян.

    “Церкву христову можна заборонити і загнати в підпілля. Але знищити її не можна. Вона житиме за будь-яких обставин. Доведено історією. А ось що буде з країною, яка знищує церкву і ламає через коліно мільйони своїх співгромадян, – велике питання”, – наголошується в ролику.

    В описі додається, що “держава своїми руками знищує єдність країни. Невже ніхто не бачить, що Україна рухається у прірву?”. Це відео Ломаченко підписав словами “Не все, що замишляють люди, можуть уже й зробити, але тільки те, що пускається їм від Бога”.

    Це вже не перший скандал Ломаченка із піаром Московського патріархату. Раніше Ломаченка включили до реєстру держзрадників за репост антиукраїнської проповіді. Також боксер опублікував фото з підсанкційним митрополитом УПЦ (МП) Лукою.

    Найсвіжіше

    Популярне