Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Ломаченка включили до реєстру держзрадників за репост антиукраїнської проповіді

    Колишній чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух ЧЕСНО.

    Підстава для цього – пост боксера в Інстаграмі з антиукраїнською проповіддю митрополита Лонгіна, архиєрея УПЦ (МП), передає Tribuna.

    “Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети та шахеди”, – сказала лідерка руху ЧЕСНО Віта Думанська.

    За час своєї кар’єри Василь Ломаченко не раз потрапляв у скандал через свою прихильність до росіян та Російської православної церкви. Так, у січні 2020 року він опублікував відео про російський спецназ та «православний дух» з подякою «вежливым людям». «Вежливыми людьми» російська пропаганда у 2014 році називала російських військових без розпізнавальних знаків у Криму під час анексії, яких офіційно Росія відмовлялася визнавати своїми спецпризначенцями. Пізніше того ж року разом зі своїм другом боксером Олександром Усиком Василь Ломаченко знявся у фільмі РПЦ про дружбу з росіянами.

    Найсвіжіше

    Популярне