Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Боксер Василь Ломаченко опублікував антиукраїнську проповідь митрополита УПЦ (МП)

    Український боксер Василь Ломаченко, відомий прихожанин Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом), 31 грудня опублікував на своїй Instagram-сторінці проповідь архиєрея УПЦ (МП) Лонгина, в якій він говорить, що Україна розпочала війну проти Бога, церкви господньої та українського народу. Йдеться про обшуки силовиками в церквах УПЦ (МП) та монастирях, санкції проти частини священнослужителів УПЦ (МП) через допомогу росіянам у війні.

    «У нас з’явилася можливість показати, наскільки ми вірні нашому небесному Батькові і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні і чи віримо ми взагалі по-справжньому в Бога, наскільки ми йому віддані! Як кажуть, друзі пізнаються в біді, так і сьогодні справжній православний проявить себе саме у важку хвилину для нашої церкви», – написав боксер російською і зі значною кількістю неправильно розставлених розділових знаків, передає Zaxid.net.

    Допис вже зібрав багато обурених коментарів українців, проте є там і слова підтримки Ломаченка, який «не ведеться на українську пропаганду» від «сатанинської української влади», «шанує і пам’ятає перемогу над нацизмом і не піддається оскверненню божих храмів».

    За час своєї кар’єри Василь Ломаченко не раз потрапляв у скандал через свою прихильність до росіян та Російської православної церкви. Так, у січні 2020 року він опублікував відео про російський спецназ та «православний дух» з подякою «вежливым людям». «Вежливыми людьми» російська пропаганда у 2014 році називала російських військових без розпізнавальних знаків у Криму під час анексії, яких офіційно Росія відмовлялася визнавати своїми спецпризначенцями. Пізніше того ж року разом зі своїм другом боксером Олександром Усиком Василь Ломаченко знявся у фільмі РПЦ про дружбу з росіянами.

    Найсвіжіше

    Популярне