Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Диякон московської церкви в Одесі Андрій Пальчук звинуватив ЗСУ у смерті монахів Святогірської лаври

    Диякон Одеської єпархії московського патріархату Андрій Пальчук у своєму відео, щодо обстрілу Святогірської лаври натякнув на провину Збройних Сил України в смерті монахів та обстрілах лаври, замовчуючи про вину рашистів. Служитель УПЦ МП каже, що Святогірську лавру обстрілюють, бо Збройні Сили України базуються над монастирем.

    «Лавра знаходиться в небезпечному місці, адже поряд висотка. І Збройні Сили України там стоять і звинувачують наших. Чого ви там стоїте – йдіть звідти, бо наступають війська російської федерації. Але це ж це божевілля. Вони стоять, бо це наша земля і снаряди летять і попадають відповідно у Святогірську лавру. Недавно похоронили братію. Владика Арсеній молився і всі молились, плакали», – сказав Пальчук.

    Водночас Пальчук ні разу не звинуватив рашистів у вбивстві монахів. Складається враження, що на думку диякона УПЦ МП, ЗСУ винні у вбивстві ченців, бо стали на вигідній для оборони наших українських земель висоті за Святогірською лаврою УПЦ МП.

    «Сьогодні ми дізнались, що зверху над Лаврою знаходиться Всіхсвятський скит. І він незвичайний. Він в дерев’яному стилі, древньоруському…Сьогодні попав снаряд якийсь чи що, незрозуміло і загорівся храм і все згоріло. Залишився один попіл. Як це жахливо, що піднялась рука на брата на ближнього, на храми Божі Святі…».

    Диякон УПЦ МП також не знає до кого можна подзвонити і звернутись, щоб храми УПЦ МП не руйнувались. За путіна – теж не думає згадувати і йому дзвонити. Можливо Пальчук не розуміє, що напала РФ?

    «Це божевілля, що продовжується, має зупинитись. До кого можна звернутись, подзвонити, записати відеоролик, щоб такі речі не проходили? Щоб не знищувались святині, ні в чому не винні. Не вбивали наших священників, не вбивали наших прихожан, не вбивали мирних жителів не знищували наші міста. До кого кричати? До кого звертатись? Напевно до єдиного Бога», – підсумував Пальчук замовчуючи провини рашистів і не називаючи їх.

    Далі він говорить про «захоплення храмів», маючи на увазі голосування парафій про переходи до Православної Церкви України.

    В кінці відео, диякон УПЦ МП бажає не перемоги над загарбником, а зупинки війни, так наче Україна воює з Росією, а не захищає свої території.

    Нагадаємо, Сербський монах замовчує, що окупанти вбили ченців Святогірської лаври УПЦ МП. Також Зеленський радить УПЦ МП зробити «рішучі висновки» з обстрілу Святогірської лаври. Крім того, Духовний Фронт України писав, що УПЦ МП «благословляла» терористів, а тепер вони нищать їх церкви і вбивають монахів.

    Найсвіжіше

    Популярне